Test: Klarer IONIQ 6 Drammen – Bergen på én lading?

From Norsk elbilforening.

Det var mer enn litt interessant å sjekke den aerodynamiske nykommeren fra Hyundai gjennom 900 kilometer. Oppgaven: Kjøre Drammen – Bergen via Hardangervidda uten ladestopp.

Vi la i vei på en våt og sur vinterdag, med regn, snø og noen få plussgrader.

IONIQ 6-formspråket skiller seg både fra biler flest og Hyundais egen modellrekke. Mest påminner den oss om tidligere CLS-utgaver fra Mercedes-Benz. Cd-verdien, eller dragkoeffisienten, på lave 0,21 mer enn antyder at den kan komme langt på energien i batteripakka.

Testbilen, som «bare» har bakhjulsdrift, har en oppgitt rekkevidde etter WLTP-normen på 614 kilometer med 18 tommer store hjul (545 dersom man øker til 20"). Spørsmålet var om det kunne holde til 455 reelle kilometer, inkludert et fjellpass, under vinterlige forhold. Fra 0 til 1.250 meter over havet og ned igjen.

På slutten av testperioden sto det igjen minst to tydelige savn.

Gjør som 100 000 andre elbilister: Bli medlem i Norsk elbilforening! Med Norsk elbilforenings ladebrikke, eksklusive medlemsfordeler og kunnskapsrike medlemsservice, står du tryggere. Som medlem blir du en del av et fellesskap som jobber for å opprettholde elbilfordelene og kjemper for utslippsfri veitrafikk.

BLI MEDLEM I DAG! https://elbil.no/medlemskap/

Husk å følge oss på: Facebook: https://www.facebook.com/Elbilforeningen
Instagram: @elbilforeningen

Film: Ståle Frydenlund
Klipp: Jamieson Pothecary
Musikk: Epidemic Sound